Till design 4u2s facebooksida

Mia Raunegger
På den finska sydkusten föddes på 60-talet Mia Raunegger. I allmänhet kunde man se henne tulta runt med en penna i handen, ritandes diverse ofattbara historier vart än hon kom åt, om hon inte tömde gamla ryska myntskatter i kloakerna.

Sedermera förflyttades hela familjen till Sverige och hon växte upp, fortfarande med pennan i handen, men nu även med penslar och färg. I halvvuxen ålder halkade hon in på en grafisk utbildning och livnärde sig så småningom som grafiker till följd av detta. En man och två söner fick hon och mindre tid för penslarna. Några år senare blev hon änka vid 28 års ålder och när sönerna fick andra kjolar att klänga i tyckte Mia att det var dags för nya utmaningar. Hon sa upp sig från sitt arbete och startade eget. Hon är nyfiken på allt som är nytt och på fritiden agerar hon ibland som statist och amatörskådis i filmer och TV-serier och hon är också kassör i bostadsrättsföreningen. Penslarna tänker hon åter ta tag i så snart som möjligt, senast pensionsåldern.

Idag producerar hon omslagen till anomaRs böcker och sätter inlagor, korrekturläser texter och agerar emellanåt som redaktör för inkommande manus.

Mias portfolio

design 4u2 >>